Kiss Virág a magyar válogatottban

MH/ MTI
2024. május 8. szerda. 10:02

Az MTI értesülése szerint a Földi Attila szövetségi kapitány vezette nemzeti csapatot így a 26 éves Kiss mellett Böröndy Vivien, Papp Diána és Szabó Fanni alkotja, míg a honosított – és sérült – Mompremier Beatrice nem lép pályára. Az első keretedzésre szerdán (ma) 18 órakor kerül sor Debrecenben.

Az 5×5-ös magyar válogatottal februárban, Sopronban szintén olimpiai selejtezőt vívott Kiss Virág az elmúlt szezonban a török Mersint erősítette, amellyel a bajnokságban és a kupában is ezüstérmet nyert, az Euroligában pedig negyedik lett.

A női válogatott jövő csütörtökön előbb Izraellel, majd Hollandiával csap össze Debrecenben, végül szombaton Olaszországgal találkozik a D csoportban. Csoportonként az első két-két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

A női csapat – akkor még Mompremierrel – áprilisban már megpróbálkozott az olimpiai kvóta megszerzésével, de csak az elődöntőig jutott Hongkongban az első selejtezőn, ahonnan a tornagyőztes szerzett ötkarikás indulási jogot.

Elolvasom a cikket