Agresszív hadgyakorlatokkal és kibertámadásokkal vádolja Oroszországot Franciaország

MH/MTI
2024. május 8. szerda. 8:39
Frissítve: 2024. május 8. 8:42

Moszkva Emmanuel Macron köztársasági elnök azon minapi kijelentése miatt kérette be a francia nagykövetet, hogy nem tartja kizártnak francia csapatok ukrajnai bevetését. Moszkva destruktívnak és felelőtlennek minősítette ezt a kijelentést.

A fenyegetések nem rettentik el Oroszországot háborús céljainak elérésétől, el fogja érni őket – áll az orosz külügyminisztérium közleményében.
Az ilyen kijelentések arról tanúskodnak, hogy van szándék fegyveres kontingensek Ukrajnába küldésére – jelentette ki Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője.

Az orosz hadgyakorlatokkal kapcsolatos francia bírálat azzal a hétfői bejelentéssel kapcsolatos, amely szerint Moszkva hadgyakorlatokat tervez a harcászati nukleáris erők részvételével.

Franciaország, Németország és más európai országok is kibertámadások és más destabilizációs kísérletek elkövetésével vádolják Oroszországot. A német kormány a minap azt vetette Oroszország szemére, hogy a kormány által támogatott hackerei 2023 elején behatoltak a német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagjainak internetes levelezési rendszerébe.

Elolvasom a cikket