Kína felszólította Izraelt, hagyjon fel a Rafah elleni támadásokkal

MH/MTI
2024. május 7. kedd. 20:45

Kína kedden felszólította Izraelt, hagyjon fel a Gázai övezet déli részén lévő Rafah ellen intézett támadásokkal, nem sokkal azt követően, hogy az izraeli hadsereg (IDF) elfoglalta rafahi határátkelő gázai oldalát az egyiptomi határnál.

„Peking felszólítja Izraelt, tegyen eleget a nemzetközi közösség többször elismételt felszólításainak, hagyjon fel a Rafah elleni támadásokkal és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Gázai övezetben kialakult humanitárius válság ne súlyosbodjon” – közölte sajtótájékoztatóján Lin Csien kínai külügyi szóvivő.

„A háború és az erőszak nem jelent valódi megoldást és nem vezetnek tényleges biztonsághoz” – tette hozzá.

Keddre virradóra az IDF ismét légicsapásokat hajtott végre az egyiptomi határ mellett fekvő város ellen, miután hétfőn felszólította a Rafah keleti részén élőket, hogy hagyják el a területet.

A hétfő éjszakai légitámadásban rafahi kórházi források szerint tizenegyen haltak meg, és többtucatnyian megsebesültek. A háború kezdete óta a gázai hatóságok szerint már 34 789 ember halt meg az övezetben, a sebesültek száma pedig ennek több mint kétszerese.

Elolvasom a cikket