Koncz Zsófia: Minden eddiginél fontosabb az energiabiztonság és a megfizethető árú energia

MH/MTI
2024. április 3. szerda. 23:19

Az orosz-ukrán háború következményeként kialakult szankciós politika energiaválságot okozott, emiatt minden eddiginél fontosabb lett az energiaellátás biztonsága és a megfizethető árú energia kérdése – hangoztatta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Kapuváron, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a zoldenergia.kormany.hu felületen megtalálható, 13 pontból álló kérdéssort április 15-ig lehet kitölteni.

Az államtitkár ismertette: az online kérdőíven a napenergiától kezdve az atomenergián keresztül a geotermikus energián át, az elektromobilitásig tettek fel kérdéseket. A kérdések mellett rövid összegzés is olvasható arról, amit Magyarország az egyes területeken eddig elért.

Kiemelte, nagy küzdelem folyik a világban azzal kapcsolatban, hogy a zöldenergiát miként lehet tárolni.
„Ezzel kapcsolatban is megkérdezzük a magyar embereket, így a Napenergia Plusz programról is, amelyet nagyon nagy érdeklődés övez. Ez az első olyan kormányzati program, amely nem csak napelem telepítését, de a zöldenergia tárolását is segíti” – mondta.

Koncz Zsófia a sajtótájékoztatón rámutatott: fontos visszajelzés lenne az online kérdéssor megválaszolása és visszaküldése, mert a rezsicsökkentés fenntartása változatlanul kulcskérdés a magyar kormány számára. Szavai szerint az online párbeszéddel az a céljuk, hogy ezt az intézkedést is megerősítsék, pozitív visszajelzést kapjanak.

Elolvasom a cikket