Az oroszok következő állomása Magyarország

A MERE nevű orosz kiskereskedelmi lánc 20 országban (például Belgium, Cseh Köztársaság, Észtország, Kazahsztán, Oroszország, Kína, Németország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Románia, Vietnam, Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Szerbia, Spanyolország, Görögország) mintegy 2500 üzletet működtet – és most Magyarországon is terjeszkedni akarnak.

„Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy az európai MERE szupermarket hálózat mostantól Magyarországon is elérhető lesz” – így kezdődik a haszon.hu birtokába került e-mail, amelyeket a 2009-ben alapított orosz diszkontlánc képviselői potenciális üzleti partnereiknek küldtek szét még 2024. február végén. Eszerint még az elkövetkező év” során 20 üzletet nyitnak Budapesten és az agglomerációban.

A MERE, csak úgy, mint, az ALDI, a Penny és a LIDL, egy olyan diszkonlánc, ami raklapokra halmozva kínálja a lényegesen alacsonyabb árú termékeit, és haszon.hu-hoz eljutott e-mail szerint az áraik a piaci átlagnál 20 százalékkal alacsonyabbak lesznek.

Elsősorban olyan vevőkre számítanak, akik átlagos és átlag alatti jövedelemmel rendelkező családos emberek, akik megtervezik vásárlásaikat és heti 1-2 alkalommal keresik fel az üzletet. A MERE-ben kapható termékek köre körülbelül 1500 cikkből áll majd, ebben élelmiszerek, háztartási vegyiáru, italok és iparcikkek is szerepelni fognak. Valószínűsíthető, hogy az orosz diszkontlánc főként saját márkás termékeket kínál majd.

Elolvasom a cikket