Hosszú Katinka is indul az országos bajnokságon

Hosszú Katinkának 2023. augusztus 6-án született meg kislánya, Kamila. A háromszoros olimpiai bajnok novemberben jelentette be, hogy 34 évesen is visszatér, s megpróbálja kiharcolni az indulást a hatodik olimpiájára.

A legutóbbi, tokiói nyári játékokon 400 méter vegyesen ötödik, 200 méteren hetedik helyezést elért úszónő férje, Gelencsér Máté irányításával készül Lanzarotán, ahol a Kanári-szigetek Turisztikai Hivatala vendégszeretetét élvezi, harmadmagával a szigetek turisztikai nagyköveteként.

Információnk szerint Hosszú indul a jövő kedden kezdődő országos bajnokságon, amelyre április 4-ig lehet nevezni. Hogy milyen számban, az még nem ismert, de visszatérésekor úgy nyilatkozott: „Még mindig a 200 és a 400 vegyes áll hozzám a legközelebb. A hátúszás sokkal inkább nehézkes, mondom ezt úgy, hogy ebben az úszásnemben Rióban olimpiai bajnok lettem 100-on, ezüstérmes 200-on. A vegyes az én világom, elég, ha azon belül van egy kis hátúszás. Erre készülök, egyértelműen kijelenthető, a folytatást az motiválja, hogy a párizsi olimpián újra megmutassam magam.”

Az elmúlt héten az is eldőlt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Milák Kristóf egy év után újra versenyez. A Honvéd világcsúcstartó úszója – akinek van már olimpiai szintje – a tenerifei edzőtábor után hat számban, 50, 100 és 200 méteres pillangó- illetve gyorsúszásban nevezett a bajnokságra. A szakvezetés mellett a szurkolók is kíváncsian várják, hogy olimpiai bajnokaink hosszú kihagyás után milyen formában térnek vissza.

Elolvasom a cikket