Segíti az emésztést, jó a csontritkulás ellen és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti

Magyar Tibor
2024. április 1. hétfő. 12:37

Az újhagyma ízletes és rengeteg előnnyel jár a rendszeres fogyasztása. A zöld és a fehér része egyaránt fogyasztható, ráadásul nyersen és főzve is ehető.

Kevesen tudják, hogy a tavaszi hagyma segít megelőzni a megfázást és az influenzát. Antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Az emésztésben is jó társunk lehet ez a tavaszi zöldség. A gyomorhurut, a savasság, a székrekedés és egyéb gyomor panaszokra is remek megoldás. Mivel rengeteg rostot tartalmat segíti az emésztést és kezeli a duzzadt beleket.

Nem is gondolnánk, de az újhagyma a rák kockázatát is csökkentheti. Erős kéntartalmú vegyületének köszönhetően segíthet megelőzni a vastagbélrákot. Emellett a vércukorszintet is csökkentheti.

Az újhagyma sok A-vitamint tartalmaz, aminek köszönhetően jó hatással lehet a látásunkra és védheti a szemet a kialakuló gyulladástól.

Az újhagymában található antioxidánsoknak köszönhetően segít megelőzni a DNS és a sejtek szövetének károsodását azáltal, hogy gátolja a szabad gyökök hatását. C-vitamint is tartalmaz, ami hozzájárul ahhoz, hogy csökkenteni tudja a szervezet magas koleszterin- és vérnyomásszintjét, így csökkenti tudja a szívbetegségek kockázatát.

A C- és A-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert és véd a fertőzések ellen..

Az újhagyma K-vitamint is tartalmaz, ami hozzájárulhat a csontok egészségéhez. Kutatások szerint rendszeres fogyasztásával a csontritkulás kockázata is csökkenthető. Ez a vitamin fontos a véralvadáshoz is.

Napi két-három újhagyma fogyasztásával számtalan probléma kialakulásától megkímélhetjük magunkat, és rendszeres fogyasztása még az öregedést is késleltetheti.

Elolvasom a cikket