Öt gyakori szokás, ami károsítja a hajat

1. A túlmosás

A mindennapi hajmosás higiéniailag jó ötlet, de a hajunk számára nem a legjobb megoldás. Ha tehetjük, két-három napig bírjuk ki hajmosás nélkül, de ha nem megy, akkor olyan termékeket válasszunk, amelyek megfelelnek. A lényeg, hogy a hajunkat és a fejbőrünket ne fosszuk meg a természetes olajoktól.

2. A túlfésülés

Napi három alkalomnál többször nem kell hajat fésülni, akkor azonban jól kell csinálni. A túl sok fésülködéstől nagyon töredezhet a frizuránk.

3. A lófarok

Nagy népszerűségnek örvendenek a különböző formájú és méretű fonatok és lófarkak. Rossz hír azonban, hogy ezek a fazonok feszessé teszik a hajat, ami töredezéshez vezethet. Duplán veszélyes, ha nedves hajat kötünk fel túl szorosan.

4. A vasalás és hajszárítás

Minél magasabb a hő, annál erősebb sérülés érheti hajunkat. A hő ugyanis átmenetileg károsítja a haj hidrogénkötéseit. Ha naponta használunk hajvasalót vagy hajszárítót, akkor fokozottan fennáll a károsodás veszélye. Jobb mértékkel vasalni és szárítani, a mindennapos használat pedig semmiképp sem jó ötlet.

5. A napsugárzás

A napfény kiszárítja a hajat, emellett a színét is fakóbbá teszi. Nem csupán a bőrünket kell tehát védeni a napsugárzástól, hanem a frizuránkat is. Nagy hőségben érdemes kalapot viselni, télen pedig sapkát, hiszen a hideg sem tesz jót.

Elolvasom a cikket