Így mérgezik húsvétkor a kutyákat Budapesten

Több kutyamérgezéses eset történt már az utcán kihelyezett, mérgezett csalétkektől. Az állatkínzók különféle módszerekkel próbálnak megszabadulni a környékükön élő kutyáktól, nem ritka például a szögeskolbász, a patkányméreg, az édesítőszer, vagy a fagyálló. Nemrég a XVI. kerület utcáin találtak gyanús élelmet – írja a Metropol.

Aggódnak a kutyáikért a XVI. kerületi gazdik, valaki ugyanis gyanús élelmet szór szét a fűben.

A Pilóta utca és a Hunyadvár utca egyes részein párizsidarabok és rothadó húsok vannak elszórva a járdák mellett, a fűben. Néhány helyi szerint, egy emberekkel goromba, de a macskákkal kedves idős férfi próbálja ilyen módon etetni a cicákat. A kutyasétáltatók igyekeznek elkerülni a környéket, mert féltik állataikat.

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, a bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, ezért fontos, hogy ilyen esetben az állat időben orvoshoz kerüljön.

Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül”.

Elolvasom a cikket