Az oroszok tesztelik a zsákmányolt német Marder harcjárművet + VIDEÓ

Németország 90 darabot küldött Ukrajnának a Rheinmetall által gyártott Marder 1A3 típusú harcjárműből, és további 30 darab szállítása folyamatban van. Az egyik járművet gyakorlatilag sértetlenül szerezték meg Avgyijivka közelében, amelyet Oroszország február közepén szabadított fel – jelentette a hadsereg a múlt héten.

A minisztérium által hétfőn közzétett új videó a német járművet mutatja be az orosz csapatok által végzett javítás után. A Marder motorhűtő- és üzemanyag-rendszerét repeszek rongálták meg, és ezeket kellett befoltozni, de egyébként a jármű jó állapotban van – mondta egy karbantartó szakember, aki elmagyarázta, hogyan tették újra működőképessé a járművet.

Objektum doboz

A Marder viszonylag használaton kívülinek tűnt, kilométerórája 500 km alatti megtett távolságot mutatott, bár a műszer sérült volt, így a számadat nem biztos, hogy pontos. Az harcjármű szinte az összes lőszerrel fel volt töltve, amikor az orosz katonák trófeaként elszállították.

A felújított Marder terepi tesztelése megerősítette az orosz hadsereg észrevételeit, miszerint nem alkalmas az ukrajnai konfliktusra jellemző harctéri körülményekre. A jármű súlya több mint 30 tonna, míg a lánctalpai beépített gumibetétekkel rendelkeznek az utak védelmére, ellentétben a szovjet és orosz tervezésű társaival, amelyek speciális tapadókorongokkal rendelkeznek a jobb tapadás érdekében.

„Tesztjeink gyenge manőverezőképességet mutattak a sárban” – mondta a szakember a német járműről, megjegyezve, hogy a harcban valószínűleg gondjaik lesznek vele.

A Mardert részben az ukrán kezelők számára alakították át, amit a videón látható, a kabinjában lévő néhány felirat ukránra fordítása is bizonyít.

Elolvasom a cikket