Ezüstérmes a Majthényi, Domokos egység

MH/ MTI
2024. március 31. vasárnap. 23:16

A magyar szövetség honlapja szerint a viadalon kilenc futamot tudtak megrendezni, ezek közül pedig a Spartacus VE kettőse hármat megnyert, és végig nagyon kiegyensúlyozottan versenyzett. A vasárnapi zárónapon ugyanakkor az időjárási körülmények miatt nem lehetett futamot tartani, így a magyar kettős nem dolgozhatta le hátrányát a német Kay-Uwe Lüdtke, Kai Schäfers duóval szemben.

Kilenc futamot követően már két kieső futammal számoltak. A tizennégyszeres világbajnok Majthényi, valamint Domokos egy negyedik és egy ötödik helyezést ejtett ki, így összesítésben 14 helyezési ponttal zárt, míg a németeknek volt egy 12. kieső helyük és egy olyan futam, amin nem vettek részt, nekik összesítésben 10 helyezési pontjuk lett.

Majthényiék így a második helyen végeztek, ugyanakkor megkapták az ezüst sombrero vándordíjat, mely a vb legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott egységének jár.

A vb-n négy másik magyar hajó is remekül szerepelt. Süli András és Papp Dávid a nyolcadik lett 54 helyezési ponttal, Ziegler János és Czeizel Balázs ugyancsak 54-gyel a kilencedik, Gáborjáni Szabó Gábor és Köles Gábor pedig szintén 54-gyel a tizedik helyen zárt, míg Tenke Péter és Polgár Csaba a tizenharmadik pozícióban végzett 87 ponttal.

Elolvasom a cikket