Öt „szuperélelmiszert” a szakértők ajánlásával a bőr, a haj és a fogyás segítésére

Kutatók öt „szuperélelmiszert” fedeztek fel, amelyek segítik a bőr, a haj és még a fogyást is.

Bizonyos ételek javíthatják a gyomor egészségét és az emésztést. De sok másfajta étel is van, amely megakadályozhatja a hajhullást, mások pedig ragyogást kölcsönözhetnek a bőrnek. Most dél-koreai tudósok felfedezték, hogy a kimchi megállíthatja a súlygyarapodást.

A tudósok 115 726 embert elemeztek, akik naponta legfeljebb három adagot ettek az erjesztett zöldségételből. A tanulmány szerint a retekből készült étel fogyasztása mindkét nemnél csökkenti a derékbőséget.

A kimchi akár 100 különböző zöldség savanyúságból is készülhet, amelyek óriási népszerűségnek örvendenek Dél-Koreában, ahol köretként vagy pakolásként fogyasztják, sőt, akár egy másik étel kísérőjeként is. A 16. század óta a kimchibe chilit is tesznek, de ez nem elengedhetetlen, valamint gyömbérgyökeret, daikon retket, sárgarépát, fokhagymát és más fűszereket is.

A kimchit gyakran felszeletelik, és levesekbe vagy rizsbe keverve használják. Egy egész Kimchi levél használható hús, hal vagy kagyló burkolataként, de általában felszeletelik és savanyított köretként fogyasztják.

Az olyan erjesztett élelmiszerek, mint a joghurt, a kefir, a savanyú káposzta és a kimchi erjedtek, ami elősegíti a probiotikumok növekedését és támogatja az egészséget.

A szakértők egyetértettek a kutatás eredményeivel, és azt mondták, hogy a bélrendszer ápolásához elengedhetetlen a gyomor ápolása. Catherine Nash, az Oxford Gastro Dietitians gasztroenterológiai dietetikusa elmondta: „A bélrendszerünk saját ökoszisztémát tartalmaz több ezer különböző típusú mikroorganizmussal, köztük baktériumokkal, vírusokkal, élesztőgombákkal és gombákkal.”

„Jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek a bélrendszer egészségére, és a bélrendszer ápolásának egyik módja az, hogy a bél ökoszisztémáját – vagy biomját – a lehető legváltozatosabbra ösztönözzük. Az erjesztett élelmiszerek fogyasztása segíthet növelni a bélben lévő mikrobióta sokféleségét, és ha ápoljuk és gondozzuk a bélrendszerünket, az más pozitív hatásokat is kiválthat a szervezetben.”

1. Kimchi – a legjobb a fogyásra és a hajhullás megelőzésére

2. Savanyú káposzta – a legjobb az emésztésre

3. Kefir – a legjobb a bőrre

4. Natto és tempeh – a legjobb a csontoknak.

5. Joghurt – a legjobb a mentális egészségre

A bélrendszerünkre való odafigyelés sokak egészségügyi napirendjének élén áll, és a britek mintegy 43 százaléka állítja, hogy valamilyen emésztési panaszoktól szenved Az egészségtelen bélrendszer számos egészségügyi problémához hozzájárulhat, beleértve a cukorbetegséget, a magas vérnyomást és még a szorongást is.

A gyomorbarát ételek beiktatása az étrendbe azonban nagyszerű módja lehet az egészségügyi problémák széles skálája elleni küzdelemnek, ráadásul nem is kerülnek sokba.

Elolvasom a cikket