Nagelsmann is jelölt a Bayern München kispadjára

MH/ MTI
2024. március 30. szombat. 14:58

A Bild című lap úgy tudja, hogy a Bajnokok Ligájában negyeddöntős bajor klub vezetőségének egyik tagja, Max Eberl már előzetes tárgyalást folytatott a szakemberrel a lehetséges visszatéréséről.

Nagelsmannt tavaly márciusban menesztették a Bayern kispadjáról, helyét Thomas Tuchel vette át – akinek segítője Lőw Zsolt –, azonban a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes tréner nyáron távozik az együttestől. A Bayern elsőszámú jelöltje Xabi Alonso volt, de a Bundesligában veretlenül éllovas Bayer Leverkusen spanyol mestere pénteken jelezte, a következő idényben is jelenlegi csapatánál marad.

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német válogatott élére tavaly szeptemberben kinevezett Nagelsmann-nak a hazai rendezésű kontinensviadal végéig szól a szerződése. A 36 éves szakvezető korábban úgy nyilatkozott, már az Eb kezdete előtt szeretné tudni, hogy számolnak-e vele a jövőben, a német szövetség viszont az Eb-szereplés fényében döntene az esetleges hosszabbításról.

A németek márciusban két erődemonstráló győzelmet arattak barátságos mérkőzéseken, ugyanis a vb-ezüstérmes francia csapat után a hollandot is legyőzték. A Nationalelf június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen Münchenben, aztán június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele.

Elolvasom a cikket