Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

MH/ MTI
2024. március 30. szombat. 12:42

Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban és Sajóvelezden tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nagyszombaton este hat órától a budapesti Szent István-bazilikában vezeti húsvét vigíliájának szertartását, húsvétvasárnap délelőtt fél tizenegykor pedig az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét.

Pásztor Dániel református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke húsvétvasárnap tíz órától a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajóvelezden tart ünnepi istentisztelet.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap délelőtt tizenegykor a budavári evangélikus templomban hirdet igét.

A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztények. A keresztény hagyomány szerint Jézust nagypénteken feszítették keresztre és vasárnap hajnalra támadt fel.

Húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta és üdvösségre, örök életre vezette őket.

Elolvasom a cikket