Az európai polgárok ellenzik az EU migrációs politikáját

MH/MTI
2024. március 30. szombat. 19:15

Bakondi György úgy fogalmazott: amit az EU eddig tett és most tesz, az nincs összhangban az európai emberek érdekeivel.

Kifejtette, hogy gyors ütemben kezdődött meg a migrációs paktum végrehajtási rendeleteinek a kidolgozása. Az EU azt szeretné, ha a külső határok térségében minél előbb megépülnének a migránsközpontok és a tagállamok ütemtervet állítanának össze a paktum végrehajtásáról – mondta Bakondi György. Kiemelte, hogy az EU külön apparátust akar létrehozni, amely ellenőrizné a végrehajtást a tagállamokban.

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta az unióról: „folytatja azt a politikai megközelítést, hogy ő megmondja, mit kell csinálni, és aki nem csinálja, azt megbírságolja, kontrollálja és rendszeresen politikai támadások kereszttüzébe helyezi”.

Azt is mondta: a „szaporodó negatív jelenségek” miatt fontos lenne, hogy az európai parlamenti (EP) választások változást hozzanak. Úgy fogalmazott, hogy a jelenleginél jobb helyzetbe kellene kerülniük a nemzeti-konzervatív-keresztény erőknek, amelyek az illegális migrációt más módon közelítik meg, mint a balliberális politikai erők.

Arra is felhívta a figyelmet: számos törekvés volt arra, hogy az EU a kisebb tagállamok nemzeti érdekeit figyelmen kívül hagyja. Azt akarják, hogy „amit a többségi, nagy országok egymás között eldöntenek, az azonnal hatályba léphessen” – mondta. Példaként említett olyan kérdéseket, mint a külpolitika, az ukrán-orosz háborús helyzet és az illegális migráció.

A magyar határon stabil a helyzet, köszönhetően a határőrizetnek és az együttműködésnek a szerb rendőrséggel – hangsúlyozta. Elmondta, hogy idén összesen 720 határsértőt és 18 embercsempészt fogtak el.

Kiemelte: a szilárd külső határőrizet és a menekültkérelmeknek az EU határain kívüli elbírálása vezethet a magyar emberek és Európa biztonságához.

Elolvasom a cikket