A baloldal még a gonosz Magyart is támogatná

Varga Judit drámai vallomása megrázó volt Hajdú Péter Frizbi című műsorában. Egyszerűen az ember csodálta, hogy ez a nő kibírta ezeket a nárcisztikus rohamokat anélkül, hogy a nyilvánosság bármit is észrevett volna gyötrődéseiből. Miniszterként példásan helyt állt, úgy küzdött a magyar érdekekért, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Magyar Péter színre lépésének ez a legnagyobb tanulsága és figyelmeztető üzenete. Egy nárcisztikus ember súlyos kétarcúságának a legdrámaibb igazsága az a mérhetetlen önzés, amely révén a saját személyes érdeki fontosabbak számára, mint a haza sorsa. Állásai visszaszerzéséért képes volt megpróbálni zsarolással arra rábírni exnejét, hogy vesse latba befolyását, hogy az ő pénzügyi érdekei ne sérüljenek. Ellenkező esetbe hangfelvételek nyilvánosságra hozatalát helyezte kilátásba, amellyel a kormányt akarta megbuktatni. Végül nyilvánosságra is hozta. Erre mondta Gulyás Gergely, a lufi kipukkant. Amit tehát Magyar Péter zsarolási potenciálja fel tud mutatni, az egyenlő a nullával.

Varga Judit közösségi oldalán nagyon is emberi magyarázatot adott arra, miért állt a nyilvánosság elé.

„Az elmúlt hetek történései miatt azonban tartozom annyival az engem mindvégig támogató családomnak, elsősorban szüleimnek, gyermekeimnek és testvérem családjának, hogy a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot bemutassam. Arról a terrorról, amiben éltem, éltünk, elmondjam az igazat. Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival.”

Az egyik legdurvább eset az volt, amikor a szüleik vendégségben voltak náluk, és egy késő esti veszekedés után Varga inkább a szülei mellé feküdt be. Ezek után Magyar egy késsel kezdett mászkálni a házban. „Öt percig járkált késsel a kezében, majd lefeküdt aludni” – mondta Varga Judit, miközben édesanyjával rettegtek a szobában.

Varga egy fizikai bántalmazásról szóló történetet is felhozott. Elmesélte ugyanis, hogy egy alkalommal az agresszív Magyar Péter nekilökte őt egy ajtónak, miközben ő éppen várandós volt. Elmondása alapján terhessége és kismamaideje alatt egyébként többször is megalázta őt Magyar. A legfájóbb az volt számára, amikor, első szülése után nem tudott betelni gyermekük látványával és ennek az érzésének hangot is adott, de Magyar csak annyit felelet: „Mi van, nem bírsz összerakni egy normális magyar mondatot? Nem jártál nyelvtanórára? Szövegértési problémáid vannak?” Varga elmondása szerint ettől teljesen összetört és sírni kezdett, a férje pedig erre azt reagálta, „Sírjál, majd elmegy a tejed”.

Magyar Péter nemcsak Varga Juditot fenyegette, hanem a gyerekeket is. Egy ponton azt mondta nekik: „A mama tönkretette papát, úgyhogy a papa most mindenkit börtönbe fog juttatni, titeket pedig intézetben fognak nevelni.”

Vagyis Magyar Péter a gyerekek fenyegetésével és megfélemlítésével is akarta zsarolni Varga Juditot. Varga elmondása szerint Magyar egy idő után elkezdte ugyanazt csinálni az éppen serdülő korba lépő fiával is, mint vele „hogy nem tudott a gyerek úgy viselkedni, olyat mondani, hogy ne kapja ugyanazt a verbális abúzust az apjától”. A volt igazságügyi miniszter szerint legnagyobb fiuk már nem is akar találkozni az apjával.

Itt tartunk tehát. Látható, hogy egy nárcisztikusságában nagyon is kétarcú, de mérhetetlen hatalomvággyal megáldott Magyar Péterről beszélünk. Ami önmagában nem lenne baj, csakhogy mögötte olyan baloldali támogatás húzódik meg, amelyet Mesterházy Attila a gyurcsányisták képességtelenségével, alkalmatlanságával hozott összefüggésbe. A kétségbeesett balosok pedig annak ellenére el tudják képzelni Magyar Péter politikai vezető szerepét, hogy egy bizonyítottan gonosz, sokarcú, hazafiatlan ember, aki a saját családját is eszközül használja saját érdekei érvényesítésére.

Szent-Iványi István közösségi oldalán egy szót sem szólt arról, hogy a Magyar Péter-féle emberekkel nem szabad közösködni a baloldalon, inkább ő is Varga Juditot támadta, hogy miért nem beszélt inkább erről, arról, amarról. Ezzel az erővel ő is készíthette volna azt a mémet, amelyen Varga Judit arcát kicserélte Rogán Antaléval, mintha nem saját véleményét mondaná Varga, hanem kívülről diktálnának neki.

El kell szomorítani az ügyben mélyen hallgató baloldalt. Hiába kapaszkodnak titkon Magyar Péterbe, egy a haza ilyen gonosz, nárcisztikus ellenségét csak a hasonlóan gonosz, narcisztikus emberek támogathatják.

Belőlük meg szerencsére kevés van az országban.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket