Ilyen sűrűn kellene takarítani a hűtőt

„A vendégek érkezéséig alaposan kitakarítunk mindent és látványos húsvéti dekorációval díszítjük a lakást. A finomságok biztonságos tárolására szolgáló hűtőszekrény tisztán tartásáról sajnos viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni” – hívja fel a figyelmet legújabb cikkében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer-pazarlás ellen küzdő Maradék nélkül programja.

Objektum doboz

A Maradék nélkül csapata azt javasolja, hogy legalább havonta egyszer takarítsuk ki a hűtőszekrényt alaposan. Praktikus okokból ezt olyankorra érdemes időzíteni, amikor egyébként kevesebb élelmiszert tárolunk benne éppen. Lévén pedig, hogy húsvétkor nagy sürgés-forgás várható benne, az ünnep előtt mindenképpen szükség van egy átfogó takarításra. Nyilván, ha egyébként rendszeresen szánunk rá időt és energiát, akkor most sem tart majd olyan sokáig. Szintén hasznos, ha soha nem teszünk élelmiszert csomagolás nélkül a hűtőbe, és ha mégis foltot hagy valami, akkor azt azonnal töröljük le.

A takarításhoz érdemes előre kikészíteni egy tiszta lavorban vagy vödörben semleges tisztítószert tartalmazó, meleg vizet. Vegyük ki a hűtött élelmiszereket – az a legszerencsésebb, ha az átmeneti időszakra be tudjuk tenni azokat egy hűtőtáskába. A takarítással haladjunk a felső polctól lefelé, ügyelve a kevésbé jól látható, elérhető helyekre is. Ne hagyja ki a rácsokat, üveglapokat, zöldségtároló rekeszeket és az ajtón lévő polcokat se! Fontos letisztítani az ajtótömítést, majd végül az ajtó külső részét és a fogantyút. Mielőtt visszapakolna bele, törölje szárazra a hűtő belsejét.

Elolvasom a cikket