Így védhetjük meg magunkat a ráktól és a depressziótól

Ráadásul minimális kalóriával rendelkezik – nem áll fenn a veszélye annak, hogy elrontja az alakját.

A salátában számos tápanyag található: az A-vitamin fontos szerepet játszik a növekedésben és fejlődésben, az immunrendszer működésében és más fontos folyamatokban; az elegendő K-vitamin bevitele fontos a csontok egészségéhez és nélkülözhetetlen a véralvadáshoz, a folsav pedig olyan fontos folyamatokhoz járul hozzá, mint a sejtosztódás és a vörösvértestek képződése.

A saláta előnyei ezzel még nem érnek véget. A salátalevelek kisebb mennyiségben, de tartalmaznak C-vitamint és káliumot, valamint gazdagok karotinoidokban, fenolsavakban és flavonoidokban, amelyek védik a szervezet sejtjeit a károsodástól. „Ha több salátát iktatunk be az étrendünkbe, azzal megóvhatjuk egészségünket, és csökkenthetjük a gyakori betegségek, például bizonyos rákos megbetegedések és szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ráadásul a saláta finom, és színt, textúrát, ízt és tápértéket adhat kedvenc ételeinknek” – írja a Health Nicholas Blackmer kutatóra hivatkozva.

Emellett egy 2018-as tanulmány szerint a több nyers zöldség fogyasztása a mentális egészséget is javíthatja, és védelmet nyújthat a depresszió tünetei ellen. A kutatók akkor arról számoltak be, hogy a saláta a tíz legjobb nyers élelmiszer között volt, amely összefüggésbe hozható a résztvevők mentális egészségének javulásával.

Elolvasom a cikket