Andor György lett a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora

MH/ MTI
2024. március 26. kedd. 22:22

A BGE az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az egyetem új rektora – miután a köztársasági elnöki kinevezi – július 1-jén lép hivatalba, megbízatása öt évre szól.

Andor György felsőoktatási szakemberként korábban más hazai nagy egyetemek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem meghatározó vezetője volt, ahol az általa irányított egyetemi területek kiemelkedő eredményeket értek el – tudatták.

Idézik a közleményben Andor Györgyöt, aki azt mondta: a BGE húszezres hallgatói létszámú, az ország legnagyobb üzleti képzőhelyét adó egyetem. Fejlődése az egész hazai felsőoktatást tekintve meghatározó. „A további növekedéshez a BGE már ma is kiemelkedő piaci helyzetét, az oktatási erősségeit és egyéb lehetőségeit összehangoltan fogják kihasználni” – hangsúlyozta.

A nyolc év után leköszönő rektor, Heidrich Balázs vezetésével jelentősen fejlődött a BGE tudományos teljesítménye és nemzetközi beágyazottsága, miközben tovább erősödött hazai piacvezető szerepe az üzleti képzésekben – olvasható az egyetem közleményében.

Elolvasom a cikket