Így előzhető meg a 2-es típusú cukorbetegség

Elhízás, mozgásszegény életmód, stressz – ezek szinte biztosan 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezethetnek. A diabétesz ezen típusa egyre több embert érint, kialakulása azonban egy kis odafigyeléssel elkerülhető.

A betegség kialakulásának esélyét rendszeres mozgással, egészséges étkezéssel és az optimális testsúly megőrzésével csökkenthetjük.

A túlsúly vagy az elhízás a 2-es típusú cukorbetegség egyik fő kockázati tényezője. A hasi zsír különösen veszélyes, mivel felhalmozódhat a belső szervek körül, beleértve a hasnyálmirigyet és a májat, és csökkenti az inzulinérzékenységet. A legjobb módja a változtatásnak, ha apránként csökkentjük az elfogyasztott adagok mennyiségét.

A cukorfogyasztás közvetlenül nem okoz 2-es típusú cukorbetegséget, a cukros ételek és italok magas kalóriatartalma ugyanakkor súlygyarapodáshoz vezethet. Ezért a legjobb, ha az édességeket és a cukrozott üdítőitalokat száműzzük az étrendünkből. Helyette több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint teljes kiőrlésű gabonát, például zabot és sovány fehérjét, például halat és tofut érdemes fogyasztani.

A testedzés nagyon fontos a testsúly szabályozásában, emellett hatékonyabbá teszi a sejteket az inzulin felhasználásában. A rendszeres mozgás segít abban is, hogy fizikailag és mentálisan is megőrizzük fiatalságunkat, egészségünket.

Elolvasom a cikket