A DK a döglött lovat patkolja

Ha Dobrev Klára több Orbánt hallgatna, akkor nemcsak a bolgár népi kultúrtörténetben lenne otthon, hanem a magyarban is. Akkor tudhatná, hogy a magyarok döglött lóra nem vernek patkót, mert az ugye teljesen értelmetlen. Ami aktuálisan azt jelenti, hogy a DK nagyon akarhatja rákenni a pedofília vádját Orbán Viktorra, de a magyarok jól tudják, hogy semmi köze nincs hozzá.

Magától a miniszterelnöktől tudjuk, hogy Novák Katalin döntése nem volt helyes. Pedofiloknak nincs kegyelem. Orbán aláhúzta: „Szeretném önöket megnyugtatni, nálunk, a magyar kormánynál és nálam személy szerint nincs és nem is lesz kegyelem.”

Ez az alaphelyzet. Áder János két ciklust kiszolgált köztársasági elnök a Kossuth rádióban hangsúlyozta: a kegyelmi eljárásban nem arról döntenek, hogy az illető bűnös vagy nem bűnös, „nem egy újabb bírósági fórumról van” szó. Nem arról van szó, hogy rosszul végezte a munkáját a nyomozóhatóság, az ügyészség vagy a bíróság. A döntés arról szól, hogy emberi szempontok alapján kegyelemre jogosult-e az elkövető vagy sem. Hozzátette: a kegyelmi eljárás célja, hogy ha kiderülnek olyan családi, egészségi, szociális tények az elkövetőről, amelyek indokolhatják a kegyelmet, akkor ezeket az államfő mérlegelheti, és kegyelmet adhat neki. Közölte, tíz év alatt 6210 ügyet kellett elbírálniuk, és ebből 119 esetben született pozitív döntés. A volt államfő erősen megfontolná, hogy az egész eljárásrendet megváltoztassák csak azért, mert „most született egy hibás vagy hibásnak tűnő döntés”. Hiszen nem ismerjük az indokokat, húzta alá.

Tudjuk, a jogszabály nem kötelezi a mindenkori államfőt, hogy kegyelmi döntését megindokolja.

De jön a DK két embere, akik általában mindent és mindenkinél jobban tudnak, és elkezdik verni a patkót a döglött lóra.

Gy. Németh Erzsébet azzal vádolta Áder húgát, hogy 2011-ben, amikor először merült fel a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, tudomást szerzett az ügyről, és nem tett semmit. Továbbá jutalomból a hallgatásáért előléptették, és államtitkár lett. Ez már azért is elképzelhetetlen, mert köztudomású, hogy Vásárhelyi Jánost úgy nevezték ki 1990-ben a bicskei intézet élére, hogy már korábban is elkövetett szexuális visszaéléseket. Utána pedig a Demszky-féle, tehát baloldali városvezetés húsz évig megtartotta őt állásában. „Ez egy rágalmazó kijelentés, hazugság, minden valóságalapot nélkülöz” – jelentette ki Áder, közölve: ezért két pert indítanak, rágalmazásért és személyiségi jog megsértése címén. Emlékeztetett, az akkor főosztályvezető húga felmentette a munkavégzés alól az igazgatót, fegyelmi eljárást indított és büntetőfeljelentést tett, amelynek nyomán 11 hónapig nyomoztak. A bíróság majd eldönti, megfelel-e a valóságnak az a kijelentés, hogy a húga nem tett semmit, húzta alá Áder.

A volt államfő elmondta azt is, Dobrev Klára közösségi oldalán megjelent egy fotómontázs, bejegyzés, és azt írta, hogy Áder János testvére is bűnös a pedofilbotrányban. „Bizonyíték nincs, bírósági ítélet nincs, de Dobrev Klára már ítéletet hirdet” – fogalmazott Áder János, majd kijelentette: Dobrev Klárának is felelnie kell majd ezért a rágalmazásért a bíróság előtt. A volt köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy a magyar országgyűlési és az európai parlamenti képviselők „nem bújnak” majd a mentelmi jog mögé.

Elképesztő, hogy ezek a politikus hölgyek mindenfajta bizonyíték nélkül képesek előállni olyan megalapozatlan állításokkal, amit az ultiban kézből szoktak kontrázni a kártyapartnerek.

Gyurcsányék, ahogy az lenni szokott, ismét úgy mondanak rágalomba hajló állításokat, mintha a döntés nem a bíróság dolga lenne. Gyurcsány úgy állít a nép kompetenciájába tartozó megfogalmazásokat, mintha az ő szava önmagában többet érne, mint hárommillió emberé. „Rendszerük a politikai támogatásból sokkal többet veszített most el. A lehetőséget, hogy önöknek érvényes szava lehessen közös dolgainkról” – mondta Gyurcsány.

Eszembe jutott egy gyerekkori társasjáték neve: Ki nevet a végén? A döglött ló patkolása normáliséknál ugyanis teljesen értelmetlen.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket