Már Kijevet is támadják az oroszok

A közlemény szerint a légvédelem az összes ellenséges rakétát megsemmisítette. A lehulló törmelékek azonban jelentős károkat okoztak. Ezen kívül mintegy 53 sérültről érkezett jelentés. A sebesültek között 6 gyermek is van.

A hírportál arról is beszámolt, hogy több tucat épület maradt áramellátás nélkül. A szakemberek jelenleg is dolgoznak az energetikai rendszer helyreállításán.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a közösségi oldalán kommentálta a támadást.

„A cél az, hogy minél több civilt megöljenek vagy megnyomorítsanak (53 kijevi lakos, köztük 9 gyermek megsérült). A ballisztikát pontosan azért használják, hogy az embereknek ne legyen esélyük elrejtőzni az óvóhelyeken” – írta Podoljak, hozzátéve, hogy „Oroszország szándékosan folytatja a háborút a legcinikusabb és legnépirtóbb formában”.

A lehulló törmelékek sebesüléseket és rongálásokat okoztak Kijev Dnyeper menti négy kerületében. Ablakok és bejárati ajtók törtek ki Dnyiprovszkij kerület gyerekkórházában, de az előzetes felmérések szerint sebesülések ott nem történtek – közölte Vitalij Klicsko polgármester.

A szerda hajnali légitámadás a második volt a hét eleje óta: hétfő hajnalban négy ember sebesült meg a Kijevbe becsapódó orosz ballisztikus rakétáktól.

Az ukrán légierő közölte, hogy a dél-ukrajnai Odessza megyében is lelőtt 10 orosz drónt.

Elolvasom a cikket