Egy kínai nő több mint 130 ezer eurót keresett „szexmunkával” Finnországban

Tóth László Levente
2023. december 5. kedd. 12:02

Egy év tíz hónap börtönre ítéltek Finnországban egy fiatal kínai férfit, aki szexmunkára „alkalmazott” egy kínai nőt. Finnországban összesen 665 ügyfele volt, és több mint 130 ezer eurót keresett szexmunkával, amiből a férfi 61 ezer eurót vett el.

A történet 2021-ben kezdődött, amikor a férfi kínai nyelvű hirdetést tett közzé a finnországi szexmunkáról. A hirdetés szövege szerint Finnországban ezzel a tevékenységgel akár 30 ezer eurót is lehetne keresni havonta. A nőt azért kezdte érdekelni az állás, mert súlyosan eladósodott lakhelye szerinti országában, Olaszországban és Kínában is. A kozmetikai iparban végzett munkák nem segítettek az adósságok kifizetésében, a nő Kínában élő fiatal lányának pedig pénzre volt szüksége egy szembetegség kezelésére.

A nő szexmunkát végzett Olaszországban és Svájcban is azért, hogy pénzt keressen. Aztán felvette a kapcsolatot a Finnországban élő férfival, aki repülőjegyet vásárolt neki Helsinkibe. A férfi találkozott a nővel a repülőtéren, és bevitte egy szállodába. Ott lefotózta a fehérneműs nőt, és közzétette az interneten. Néhány órával később meg is érkeztek az első ügyfelek.

x

A szexmunkára a férfi szállodai szobákat és Airbnb-apartmanokat bérelt

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Felix Hörhager

A járásbíróság ítélete szerint a nő nagyon hosszú órákat dolgozott. Az első ügyfelek reggel, az utolsók éjfél előtt érkeztek. A szexmunkára a férfi szállodai szobákat és Airbnb-apartmanokat bérelt. A nő két alkalommal dolgozott Finnországban. Az első alkalommal 35 napot dolgozott egyfolytában pihenőnapok nélkül. Ez idő alatt több mint 400 ügyfelet fogadott. Ez több mint 12 ügyfelet jelent naponta.

Pedig a nő maga nem egyeztetett időpontot, a férfi azonban gondoskodott a bejelentésekről és megszervezte az ügyfelek látogatásait. Előfordult olyan is, hogy már sorban álltak a kuncsaftok.

A rendőrség kezébe kerültek a nő feljegyzései az ügyfelek által kifizetett összegekről. A feljegyzések szerint a kuncsaftok által kifizetett összegek változtak. Az orális „örömszerzés” önmagában például 55 euróba kerülhetett, az óvszer nélküli „klasszikus” szexért pedig plusz árat kellett fizetni. A legtöbb pénzt egy olyan kuncsaft fizette, aki az egész éjszakát a nővel töltötte.

x

Előfordult olyan is, hogy már sorban álltak a kuncsaftok

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hauke-Christian Dittrich

A sértett azt mondta a bíróságon, hogy bár a munka önkéntes volt, a munkatempó szellemileg és fizikailag is fárasztó. Nem szeretett volna szexmunkát végezni, de az adósságok miatt el kellett viselnie. A nő nem nagyon tudott angolul. Gyakran azt sem tudta, hol van, és nem ismerte a környéket sem.

A férfi tagadta, hogy bűnös lenne az ügyben. Azt mondta a bíróságon, hogy nem önszántából toborozta a nőt, azt állította, hogy adósságai miatt és kényszerűségből végzi ezt a tevékenységet is. A 2001-ben született férfi elmondta, hogy gyermekként Kínából Olaszországba, majd tinédzserként onnan Finnországba költözött. A bűncselekmények idején középiskolában tanult. A férfi elmondása szerint rendkívül félt saját hitelezőitől, akik a szülei életét veszélyeztették. A közte és a hitelezők zajló állítólagos beszélgetéseket sehol nem rögzítették, a bíróság pedig nem tartotta hitelesnek a férfi verzióját az eseményekről.

x

A helsinki járásbíróság egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit súlyos stricitevékenysége miatt

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/sulupress.de/Torsten Sukrow

A rendőrség akkor szerzett tudomást az ügyről, amikor bejelentést tettek az Omena hotelnél egy ázsiai származású nőről, aki hamis személyes adatokat adott meg, és férfiak látogatták meg sűrűn, rövid időkre. A rendőrség körülbelül két hónappal Finnországba érkezése után találta meg az áldozatot a szállodai szobában. A felfedezés időpontjában a nőnél több mint 20 ezer euró készpénz volt. Finnországban összesen 665 ügyfele volt, és több mint 130 ezer eurót keresett szexmunkával, amiből a férfi mintegy 61 ezer eurót vett el.

A helsinki járásbíróság egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit súlyos stricitevékenysége miatt. A férfi az ítélet hatályon kívül helyezését kérte a Fellebbviteli Bíróságtól, de a Helsinki Ítélőtábla a kerületi bíróság ítéletét helybenhagyta.

Elolvasom a cikket