Európai drogbandákkal együttműködő magyar pilótát fogtak el Írországban

Az ír Sun beszámolója szerint múlt pénteken elfogtak egy magyar állampolgárt Írországban, akinek repülőgépén, valamint társa autójában összességében nem kevesebb, mint 8,1 millió euró (!) értékű heroint találtak – írta meg a Liner.

Az ír Nemzeti Kábítószerügyi és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal mindkettejüket gyanúsítottként hallgatja ki az ügyben. Az ír hatóságok még a közösségi médiában is beszámoltak a nem mindennapi drogfogásról:

A lapnak nyilatkozó, az ügyet ismerő nyomozó megosztotta, az Europol és a bűnüldöző szervek Európa-szerte ismerték a két férfit, mivel több nemzetközi bűnbandával is kapcsolatban állnak. A hatóságok gyanúja szerint az írországi Kinahan-kartellel és a The Family nevű drogbandával is együttműködtek az elmúlt években.

Úgy tudni, a fentebb említett bűnszervezeteken túl több olaszországi, spanyolországi, hollandiai, valamint közel-keleti maffiáknak is bedolgoztak. A nyomozók úgy vélik, a pénteken elfogott magyar pilóta Európa-szerte juttatott el heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat kisrepülőjével – írták.

Elolvasom a cikket