Lezárták a Niagara-vízesésnél lévő amerikai-kanadai határátkelőt

MH/MTI
2023. november 22. szerda. 22:35

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) buffalói kirendeltsége közölte, hogy nyomozást indított a Rainbow hídon bekövetkezett robbanás ügyében.

A közösségi médiában megjelent felvételeken egy lángokban álló biztonsági bódé látható.

Az FBI közlése szerint Kathy Hochult, New York állam kormányzóját tájékoztatták az incidensről. Hochul közölte, hogy az FBI egyesített terrorellenes munkacsoportját mozgósították a vizsgálat elvégzésére.

A Fox News már korábban úgy értesült, hogy az FBI terrorcselekmény kísérletének gyanújával vizsgálja az incidenst. A hírtelevízió szerint az autó két utasa életét vesztette és egy határőr megsérült. A CNN szintén két halottról számolt be. A hatóságok ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

A Rainbow híd egyike annak a négy határátkelőnek, amely a kanadai Ontario tartományt az amerikai New York állammal köti össze. A helyi hatóságok közlése szerint óvintézkedés gyanánt mind a négy határátkelőt lezárták. A térségben megerősítették a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken és vasútállomásokon.

„Ez nyilvánvalóan nagyon komoly helyzet. A kanadai kormány rendkívül komolyan veszi” – jelentette ki Dominic LeBlanc kanadai közbiztonsági miniszter Ottawában. „Felvettük a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal. Hamarosan beszélni fogok az amerikai belbiztonsági miniszterrel” – tette hozzá LeBlanc.

Justin Trudeau kanadai kormányfő szintén úgy fogalmazott, hogy rendkívül komolyan kezelik a történteket.

Elolvasom a cikket