Halálos csapda a szomszéd kutyájának

A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki meg akarta leckéztetni a szomszéd kutyáját, ám végül az állat pusztulását okozta, olvasható a blikk.hu-n megjelent írásban.

A vád szerint a hatvanas éveiben járó, és egy Fonyódhoz közeli községben élő férfi 2023 márciusában – mivel bosszantotta, hogy a szomszéd kutyája időnként bement a telkére, odapiszkított és összejárta a kertet – dróttal erősítette meg a kerítésének alsó részét olyan módon, hogy abból hurkokat formált – írják az Ügyészség oldalán.

Amikor nem sokkal később észlelte, hogy a hurok a szomszéd kutyájának nyaka köré szorult, a vádlott egy ásónyelet vett magához, és azzal ütötte meg a hurok miatt menekülni képtelen állatot, amivel különös szenvedést okozott az ebnek. Bár ez az ütés önmagában nem lett volna halálos, a dróthurok okozta sérülések és az emiatt bekövetkező szívmegállás okán azonban a kutya rövid időn belül elpusztult.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Elolvasom a cikket