A Pentagon biztos abban, hogy Ukrajna hatékonyan használja fel az amerikai katonai támogatást

A Pentagon biztos abban, hogy az ukrán hadsereg hatékonyan használja fel az Egyesült Államoktól kapott katonai felszereléseket – jelentette ki Sabrina Singh a Pentagon helyettes szóvivője sajtótájékoztatóján, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

A jelentés szerint Singh kifejtette: „Biztosak vagyunk abban, hogy az Ukrajnának nyújtott segítség pozitív hatással volt a harcok lefolyására. Az ukrán hadsereg hatékonyan használja ezeket a fegyvereket és felszereléseket, és ennek a csatatéren is látjuk az eredményét.” Példaként említette a HIMARS rakétarendszereket és az ukrán erők által használt nyugati típusú légvédelmi rendszereket.

„Tehát nagyon bízunk abban, hogy amit adni tudtunk Ukrajnának, azzal előrelépést ér el a harctéren” – hangsúlyozta a helyettes szóvivő, aki egyúttal kifejezte az Egyesült Államok aggodalmát is amiatt, hogy Irán új rakétákat szállít Oroszországnak. „Az USA úgy véli, hogy ezeket a rakétákat fel lehet használni az Ukrajna elleni háborúban. Az Egyesült Államoknak azonban nincs dokumentált bizonyítéka a rakéták orosz félnek való átadására” – mutatott rá Sabrina Singh.

Elolvasom a cikket