Kitálalt a hospice ház vezetője

Húsz éve dolgozik palliatív orvosként dr. Sarah Wells, és büszke arra, hogy halálos betegekről gondoskodik. Jelenleg egy tíz orvosból álló csapat vezetője az angliai Solihullban található Marie Curie Hospice Házban, ahol egyszerre akár húsz olyan beteget is ellátnak, akiknek csak hetei vannak hátra. Elmondta, hogy összesen mintegy kétezer gyógyíthatatlan beteget ápolt már munkája során, és azt mondja, hogy bár sok idős volt köztük, aránytalanul sok a fiatal is.

Azt is állítja, észrevette, hogy amikor az emberek a végéhez közelednek, arról kezdenek beszélni, hogy elveszett hozzátartozóikat látják.

Bár Sarah Wells nem vallásos, azt mondja, hogy ezek az élmények megerősítették a túlvilágba vetett hitét – írja a Mirror.

Ha azt mondják, hogy látták az anyjukat, egy elveszített gyermeket vagy akár egy háziállatot, akkor már tudom, hogy csak órák vagy napok vannak hátra

– mondja.

Egyáltalán nem vagyok vallásos, de a túlvilágba vetett lelki hitemet a munkám megerősítette. A betegek nem annyira Istenről beszélnek nekem, hanem az elhunyt rokonokról, akiket látnak hozzájuk jönni.

Dr. Wells mesél egy nőről is, aki szívelégtelenségben szenvedett, és rettegett a haláltól, miután látta, amint az édesapja ugyanebben a betegségben halt meg.

Megnyugtattuk, hogy a haldoklás általában békés folyamat, szerveik lelassulnak, és eszméletlenné válnak, hallják és érzik a kéz érintését, még akkor is, ha nem tudnak kommunikálni

– meséli.

Elolvasom a cikket