A legfelsőbb bíróságtól lopták az áramot

A varsói rendőr-főkapitányság épülete után újabb zseniális helyet találtak maguknak az áramszámlájukat sokalló lengyel kriptobányászok, ezúttal a szintén a fővárosban lévő Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság épületében derült fény ipari méretű áramlopásra – írta meg az Origo.

A tvn24 beszámolója szerint a kriptobányász eszközökre egy műszaki dolgozó lett figyelmes idén augusztusban a bíróság épületének alagsorában, a legértékesebb gépeket a szellőzőrendszerben rejtették el az elkövetők. Az információk szerint a hardvereket egy korábbi kivitelező két munkatársa helyezhette el, azonban még folyik a nyomozás, csak a lezárását követően történhet vádemelés. Az eszközök csatlakoztak az internethez, de a bíróság kiberbiztonságára nem voltak hatással.

Egyelőre nem világos, hogy mióta működtek a kriptobányász gépek az épületben, továbbá pontosan mennyi áramot loptak velük az elkövetők, de az előzetes becslések szerint havonta akár több ezer złotyira, azaz több százezer forintra rúghatott az áramfogyasztásuk.

Elolvasom a cikket