Vér és pénz – ezt akarja az USA

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint Joe Biden amerikai elnök legutóbbi, a Washington Postnak írt véleménycikke ismét rávilágított Washington biztonsági doktrínájának lényegére, amely szerint Amerika érdekeit mások kárára kell biztosítani.

Az Egyesült Államok állítólag úgy teszi magát biztonságosabbá, hogy pénzt önt saját hadiiparába és háborúkat indít más kontinenseken – írta Medvegyev vasárnap az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében, és ezt az amerikai biztonsági doktrína lényegének nevezte. Mint az Oroszhírek.hu közölte, Medvegyev – aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese arról is beszélt, az USA lényegében a pénzt és a vért együttesen jó befektetésnek tekinti.

Mások biztosan nem számítanak – kommentálta a volt orosz vezető azt a cikket, amelyben Biden ismét megerősítette az USA támogatását Ukrajna és Izrael iránt. Az amerikai elnök a cikkben amellett is érvelt, hogy Oroszországot és a gázai Hamász fegyvereseit nem szabad hagyni, hogy a maguk útját járják.

Elolvasom a cikket