A turistáknak a legfontosabb a biztonság

Sikeres évet zárnak a háromszéki turisztikai irodák, hiszen idén a nyaralók száma nemcsak utolérte a világjárvány előtti szintet, hanem meg is haladta azt – írta meg vasárnap a Székelyhon. Mint olvasható, a háromszéki szabadságolók idén nyáron főként Krétát és Antalyát látogatták, részben a görög szigetek és a török partok általános népszerűsége, másrészt a tavasszal megnyílt brassói repülőtér járatai miatt. Utóbbi működése viszont továbbra is kaotikus.

László Endre, a Transilvania Tourist Service (TTS) utazási iroda vezetője állítja, hogy a reptér szinte egyáltalán nem segíti a turizmust, a felmérések szerint nagyon kevesen érkeznek efféle célzattal, inkább a külföldi munkások jönnek haza családlátogatásra.

A helyieknek – maradjanak otthon vagy kalandozzanak külföldre – amúgy a legfontosabb szempont a (köz)biztonság. Az anyagi és biztonsági szempontokon túl a növekvő hazai kínálat is vonzza a turistákat. A Kovászna megyei wellnesshotelek telt házzal indítják az idei téli szezont. Sokan azonban nem engedhetnek meg maguknak ilyesmit, így otthon maradnak.

Elolvasom a cikket