Tarlós: Karácsony tucatnyi agglomerációs település ellátását veszélyeztetné

Budapest korábbi főpolgármestere ezt azzal indokolta, hogy egy alapvető közszolgáltatásról van szó.

„Ha Karácsony úgy látja vagy gondolja, persze megteheti, hogy például valamilyen pert kezdeményez a kormánnyal szemben. Ám a lakóközösségek vízellátását ellehetetleníteni a benyomásom szerint teljesen más kategória. Több mint 150 ezer ember vízellátásával játszadozni, nem hinném, hogy jogi következmények nélkül maradhat” – fogalmazott Budapest egykori első embere.

Tarlós István felidézte: a hivatali ideje alatt visszavásárolták a Fővárosi Vízműveket a külföldi tulajdonostól.

„Kifizettünk mindent, 2012 óta nem volt tartozása a cégnek és a főváros kasszájában is hagytunk elég pénzt az előző ciklus végén. Amikor Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyaltam a közszolgáltatásokról annak idején, akkor egyetértés volt köztünk arról, hogy a lakossági terheket csökkenteni kell.

Ez nyilván a fővárosi ellátócégek – köztük a vízmű – számára is jelent bizonyos többletköltségterheket. Azt is el tudom képzelni, hogy például eltűnt a vízművek osztaléka, ám ha ragaszkodunk az említett elhatározáshoz, ezt vállalni kell” – fejtette ki Tarlós István, hozzátéve: arról nincs tudomása, hogy a 2019-es leköszönése óta pontosan miként alakultak a vízművek belső ügyei.

Elolvasom a cikket