Megharapta az ausztrál gazda a rá támadó krokodilt

A hatvanas évei közepén járó szarvasmarha-tenyésztőt, Colin Deveraux-t ezen a héten engedik ki a kórházból, ahol csaknem egy hónapig ápolták. Elmondta, hogy a múlt hónapban megállt az apadó Finniss folyóból hátramaradt pocsolyánál, amiben egy halat vett észre.

Kettőt léptem, és a rohadék elkapta a jobb lábamat – mondta a háromméteres krokodilra utalva, amely rongybabaként rázta, majd a vízbe rántotta a testét. Először a bal lábával próbált a hüllőbe rúgni, majd visszaharapott.

Nagyon kényelmetlen helyzetben voltam, de véletlenül a fogammal elkaptam a szemhéját – idézte fel. Erre az állat elengedte.

Elugrottam, majd nagy léptekkel elindultam az autóm felé. Utánam jött, talán négy métert követett, aztán megállt – mondta Deveraux, aki ezután törölközővel és kötéllel szorította el a vérző lábát, majd a testvére vitte el a 130 kilométerre levő kórházba, ahol azóta ápolják.

A legnagyobb baj az volt, hogy ki kellett tisztítani a sebből a baktériumokat, mert a pocsolya tele volt iszappal, kacsaszarral, lúdszarral – magyarázta a gazda, aki szerint tíz napig tisztították a nyílt sérülést. November elején bőrátültetést végeztek rajta, és már a lábujjait is érzi. Az orvosok azt remélik, hogy a héten már saját lábán hagyhatja el a kórházat.

Az egész szerintem nagyjából nyolc másodperc alatt lezajlott. Ha a krokodil máshol harapott volna meg, nem így alakult volna – mondta. Kijelentette, hogy a krokodiltámadás felnyitotta a szemét: sokáig járta a mocsaras vidéket, ahol kerítéseket javított és élte az életét, de változtatnia kell ezen. A rá támadó krokodil másnak már nem fog ártani, mert elvitték.

Elolvasom a cikket