Bakondi György: Félelmetes perspektíva, hogy a tálib kormányzat dönti el, ki juthat be az EU-ba

MH/MTI
2023. november 8. szerda. 20:55

Bakondi György úgy fogalmazott, a legfrissebb titkosszolgálati jelentésekből mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyarország déli határain már a rendőrökre is lőfegyverekkel támadó, afganisztáni hátterű embercsempész-bandák az ottani tálib kormányzat és titkosszolgálat támogatásával, azokkal együttműködve tevékenykednek. A főtanácsadó kijelentette: elsősorban azért alakult így, mert az afganisztáni tálibok felismerték a tömeges migráció nyújtotta hatalmas üzleti lehetőséget, az ebben lévő eurómilliárdok rendkívül komoly bevételi forrást jelentenek nekik.

Ezek az embercsempészek már tádzsik útlevelet is használnak, amellyel aztán könnyen eljuthatnak Moszkvába, onnan Belgrádba, ahonnan szinte már csak egy ugrás számukra az unió – tette hozzá.

Bakondi György szerint elfogadhatatlan az a migrációs paktum, amelyet az EU készül ráerőltetni a tagállamokra, hiszen ezzel gyakorlatilag mindenkit beengednének, és az októberi, egy tunéziai migráns által elkövetett brüsszeli terrortámadás is bizonyítja, hogy ez milyen súlyos biztonsági kockázatot jelent az európai emberekre nézve.

A belbiztonsági főtanácsadó hátborzongatónak nevezte azokat az elmúlt napokban az online felületeken megjelent videófelvételeket, amelyeken olyan migránsokat toboroznak, akik alkalmasak lehetnek arra, hogy újabb terrortámadásokat kövessenek el Európában.

Szó sincs a migránsok integrálódásáról, hosszabb távú céljuk az iszlám, a saria törvénykezés bevezetése Németországban, Svédországban és több más európai államban – figyelmeztetett a főtanácsadó.

Bakondi György döbbenetesnek nevezte, hogy Európában ma zsidó embereket támadnak meg, Dávid-csillagokat festenek a falakra, ilyesmire a második világháború óta nem volt példa.

Nyugat-Európával hirtelen szembejött a valóság – fogalmazott.

Elolvasom a cikket