Meghalt egy horgász az RSD-n, miután elszabadult csónakja után ugrott

Az idős férfi még november 3-án, pénteken merült el a Pest vármegyei Majosházánál. Vízirendészek, halőrök és polgárőrök keresték, a holttestét végül szombaton találták meg, a stégjétől harminc méterre, olvasható a pecaverzum.hu-n megjelent cikkben.

A hetven év körüli férfi a Duna-ág közepén, egy belső stégen horgászott november 3-án, pénteken, aztán váratlanul eltűnt.

Az RTL híradójának egy helybéli azt mondta, hogy a horgász rosszul kötötte ki a csónakját, amelyet a part felé kezdett sodorni a szél. „Fogta magát, levetkőzött teljesen ruhátlanra, beleugrott a vízbe, és nem is jött föl” – nyilatkozta Deák Eta.

A többi horgásznak feltűnt, hogy egy csónak sodródik a vízen felszereléssel és kifogott halakkal, majd felfedezték a stégen a levetett ruhákat is. Azonnal hívták a vízirendészetet és a halőröket, akik sötétedés után már csak lámpákkal tudták átnézni a nádast és a partot, de nem jártak sikerrel. A keresését másnap reggel folytatták.

Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetségnek (RDHSZ) halőrzési és horgászturisztikai ágazatvezetője elmondta, nagy teljesítményű fenékszonárokkal hajópárt alkottak, és azokkal pásztázták át a Duna medrét.

A horgász holttestét a stégtől harminc méterre találták meg. Ezt követően értesítették a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, végül a holttestet búvár hozta felszínre.

Elolvasom a cikket