270 kilós tökből faragtak csónakot Bőszénfán + VIDEÓ

Keresztes Martin gigatökét egy raklapra helyezték, és a tóparton összesereglett nézők fotókon, videókon örökítették meg a látványosságot. A munkában Pohner Attila sántosi polgármester és Molnár Tamás is segített.

– Ilyet nem mindennap lehet látni, a kisfiúknak, kislányoknak is nagy élmény – mondta Hetei Bernadett, aki gyermekeivel érkezett Bőszénfára.

A helybelieken kívül cserénfai és sántosi érdeklődők is ellátogattak, több mint hatvanan vettek részt a második tökúsztatáson. Egy középkorú férfi szerint nagyot alakítottak a hajóépítő mesterek, az apróságok alig várták, hogy már a tóparton elsőként ülhessenek a tökhajóba.

Elsőként Molnár Tamás szállt vízre, s azt mondta: miután megtalálta az egyensúlyt, minden rendben volt. A biztonsági kíséretről végig Keresztes Martin gondoskodott.

– Kényelmesen elfértem a tökcsónakban, nem izgultam jövőre is eljövök, az biztos. Ezt az élményt nem szabad kihagyni – mondta mosolyogva a 49 éves férfi.

Bárki kipróbálhatta a különleges lehetőséget, de volt, akit hiába kérleltek a barátok. Akadt, aki túlsúlyra, más tengeri betegségre hivatkozva zárkózott el a vízi kalandtól.

Nyitrai István bőszénfai polgármester engedett a csábításnak, s kipróbálta a hajót, s rajta kívül további indulók akadtak. A rendezvény végén zsíros kenyérrel és forró teával látták vendégül a program résztvevőit, s eldőlt: 2024-ben feltétlenül folytatni akarják a különleges rendezvényt.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket