1500 fős szülinapi bulit rendezett egy dúsgazdag nyugdíjas

Sokan szeretik, kedvelik Szicília legnagyobb városát, Palermót. Így van ezzel Nakadzsima Karou is, aki nemrég a 73. születésnapját a városban ünnepelte. Meg is adta ennek a módját a japán férfi: tekintettel arra, hogy a világ egyik legnagyobb szépségipari cégéből, az Amway-ből dollármilliárdokat szedett ki a nyolcvanas évek óta, nem jelentett problémát neki a pénzszórás – írja a firstclass.hu.

Az egyébként is excentrikus életet élő férfi igencsak extravagáns partit csapott 1500 főt közelítő vendéglistával, egy három napra teljes egészében kibérelt ötcsillagos luxushotellel, valamint egy teljes hétre bérbe vett operaházzal, a világhírű Teatro Massimóval, mely felbukkant a Keresztapa 3-ban is. Ez volt a buli helyszíne, az ünnepség kedvéért pedig ki is szedtek pár széket a helyéről, hogy rendes tánctere legyen a jó néhány éve a szupergazdag nyugdíjasok szűk körét gyarapító Nakadzsimának és meghívottjainak.

Hogy a terveket tökéletesen kivitelezzék, kibérelt egy kisebb színházat, valamint más hotelekben is foglalt szobákat, de a biztonsági személyzetre is bőszen költött az üzletember a helyi média beszámolója szerint. A legdrágább ismert tétel a nagy színház bérlése volt 100 ezer euróért (37,8 millió forint), de a kisszínház is 35 ezer eurójába (13,2 millió forint) került.

A nagyszabású szülinapot most hétvégén tartották, a csúcspontja pedig a vasárnap volt: Andrea Bocelli fia, Matteo lépett fel a nagyérdemű előtt az operában, mely nem mellesleg Olaszország legnagyobb ilyen épülete. A harapnivalót sztárséfek készítették, miközben a jó vacsorához egy Mozart-operát adott elő egy, a Milánói Scala ex-zeneigazgatója, Ricciardo Muti által vezényelt zenekar.

Erre a programra eredetileg már három éve sor került volna. A kerek évszám, a 70. szülinap nem jött össze a koronavírus miatt, de Nakadzsima nem tett le tervéről. Mindez most eléggé megosztja Palermo népét: egy részük örül a városba ömlő pénznek, míg a politikusok azon sopánkodtak a hírek napvilágra kerülésekor, hogy túl alacsony bérleti díjat kértek az operaházért. Hozzátették, azt sem szeretnék, ha a dúsgazdagok rendszert csinálnának az ehhez hasonló privát eseményekből.

Elolvasom a cikket