
Az étkezésünk meghatározza az egészségünket, ezt a szakemberek már évek óta hangoztatják, és ez – úgy fest – hatványozottan igaz az Alzheimer-kór esetében. A legújabb kutatások szerint ugyanis az egyik módja lehet a betegség lassításának az úgynevezett gyulladáscsökkentő diéta.
Az emberi szervezetben ki tud alakulni a folyamatos gyulladás állapota, amely rengeteg kockázatot hordoz magában. Ezek a kockázatok pedig hatványozottan nőnek az Alzheimer-kór esetében, hiszen a szakértők szerint ez a gyulladásos állapot akár fel is gyórsíthatja a betegség lefolyását.
Az étrendnél érdemes tehát ezt is számításba venni, hiszen számtalan olyan étel van, amely gyulladáscsökkentő hatással bír. Ilyenek lehetnek a teljes kiörlésű termékek, a különbőző csonthéjasok, a bogyós gyümölcsök, de a csikre és a pulyka is megfelelő lehet.
Fontos tehát, hogy figyeljünk étkezésünkre, hiszen ezzel tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzéséért.