
A kivi nemcsak ízletes, hanem hasznos gyümölcs is az emberi szervezet számára. Lisa Afinskaya táplálkozási szakértő elmondta, hogy mennyire hasznos a kivi és mennyit lehet belőle egyszerre enni – számol be az amurmedia.ru.
A kivi a C-vitamin egyik fő forrása. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Nemzetközi tanulmányok eredményei szerint a kivi csökkentheti a magas vérnyomást, és az alvást is javítja – írja az amurmedia.ru.
A kivi napi normája két darab gyümölcs. Ez a mennyiség pótolja a napi C-vitamin adagot.
Érdemes megjegyezni, hogy a héjával együtt is fogyaszthatja – hiszen teljesen ehető. Ebben rostot tartalmaz, amely jótékony hatással van az emberi bélrendszerre.
A kivit a szakértő szerint elsősorban reggelire kell fogyasztani, így ez a gyümölcs nagy hasznot hoz a szervezetnek.