Ez a népszerű szósz csökkenti a koleszterinszintet

A tatármártás egy klasszikus hideg mártás, amelyet zöldhagymából, növényi olajból, keményre főtt tojássárgájából készítenek. A-, B-, E-, PP-, cink-, vas-, foszfor-, kálium-, kálium-, kalcium-, magnézium-, nátrium-, PP-vitaminokban gazdag összetételének köszönhetően a tartármártás erősíti a szívet, az ereket, az izmokat és az immunitást. A mártás előnyei tagadhatatlanok: a zöldhagyma helyreállítja az anyagcserét, fedezi a C-vitamin hiányát a szervezetben, az olívaolaj – az egyszeresen telítetlen zsírsavak forrása, a tojás csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a májműködést, fenntartja a látásélességet – magyarázta az orvos.

A szakember megjegyezte, hogy a tartármártás kiválóan helyettesítheti a hagyományos ételízesítőket, például a majonézt, a ketchupot vagy a mustárt. Mint a gasztroenterológus hangsúlyozta, összetevőit nem vetik alá hőkezelésnek, amely lehetővé teszi a hasznos tulajdonságok akár kilencven százalékának megőrzését – foglalta össze Szuhorukova.

Elolvasom a cikket