Szárított vagy friss?

Az utóbbi időben a szárított fokhagyma különösen népszerűvé vált a háziasszonyok körében. De vajon ugyanolyan hasznos, mint a friss? A választ erre a kérdésre Rimma Moisenko táplálkozási szakértő adja meg, számol be a Sports.kz.

A szakember megjegyezte, hogy a friss zöldségeket részesíti előnyben. De ha nincs választási lehetőség, akkor vásárolhat száraz fűszert. Ezenkívül egy ilyen termék hasznos az emberek egy bizonyos kategóriája számára, tájékoztat a Sports.kz.

„A száraz fokhagyma megfelelő az emberek azon kategóriájának, akiknek gyomor-bélrendszeri krónikus betegségei vannak a súlyosbodás szakaszában” – mondta az orvos.

A friss termék akkor választható, ha nincsenek krónikus súlyosbodások a gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás, epehólyag- és vékonybélbetegségek esetében.

„Ezért a száraznak megvan az előnye – betegségek súlyosbodásának időszakában a fűszerek kiegészítő tényezője lehet” – foglalta össze Moisenko.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.