
Az utóbbi időben a szárított fokhagyma különösen népszerűvé vált a háziasszonyok körében. De vajon ugyanolyan hasznos, mint a friss? A választ erre a kérdésre Rimma Moisenko táplálkozási szakértő adja meg, számol be a Sports.kz.
A szakember megjegyezte, hogy a friss zöldségeket részesíti előnyben. De ha nincs választási lehetőség, akkor vásárolhat száraz fűszert. Ezenkívül egy ilyen termék hasznos az emberek egy bizonyos kategóriája számára, tájékoztat a Sports.kz.
„A száraz fokhagyma megfelelő az emberek azon kategóriájának, akiknek gyomor-bélrendszeri krónikus betegségei vannak a súlyosbodás szakaszában” – mondta az orvos.
A friss termék akkor választható, ha nincsenek krónikus súlyosbodások a gyomorhurut, hasnyálmirigy-gyulladás, epehólyag- és vékonybélbetegségek esetében.
„Ezért a száraznak megvan az előnye – betegségek súlyosbodásának időszakában a fűszerek kiegészítő tényezője lehet” – foglalta össze Moisenko.