
„Nem ital, hanem vitaminok kincsesbányája: ízesített csipkebogyótea receptje, amely még a kávéivókat is lenyűgözi” – írja a Sports.kz.
Elkészítés:
– víz – 600 ml;
– szárított csipkebogyó – 3 evőkanál;
– citrom – 10 g;
– méz – 3 evőkanál;
– fahéj – ízlés szerint.
Mossa meg a csipkebogyókat vízzel, ami eltávolítja a port és más szennyeződéseket. Egy teáskannába tegye a citromot és a szárított bogyókat.
Forralja fel a vizet, azonnal öntse a fenti összetevőkre, és zárja le a fedelet. Hagyja ázni körülbelül 20 percig, majd adjon hozzá mézet és fahéjat az italhoz.
Hagyja állni további 10 percig, majd töltse az italt bögrékbe. Ha a tea nem tűnik édesnek, akkor adjon hozzá egy kis mézet.
A tea elkészítéséhez használt hozzávalókat az első használat után nem kell kidobni, mert még többször is nyugodtan lefőzhetők.