
De ez nem jelenti azt, hogy vegetáriánusnak kell lenni – írja a Sports.kz.
A növényi alapú étrend azt jelenti, hogy hangsúlyt fektet a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék stb. fogyasztására. A húst és a tejtermékeket az étrend támogató elemeinek kell tekinteni.
A növényi élelmiszerek olyan természetes vegyületeket (fitokemikáliákat és antioxidánsokat) tartalmaznak, amelyek egészségesen tartják a sejteket, és megvédik őket a károsodástól. Ezek a védőanyagok különösen a színes gyümölcsökben és zöldségekben vannak jelen.
A növényi élelmiszerek segítenek az egészséges testsúly fenntartásában. A túlsúly növeli a rák számos típusának kockázatát. A növényi élelmiszerek rostban is gazdagok és alacsony kalóriatartalmúak.
Ennek ellenére élvezheti a sovány fehérjéket: csirkét, halat, tojást, sovány tejtermékeket. A lényeg, hogy a tányérja nagy részét először növényi eredetű ételekkel töltse meg.