Ilyen gyakran kell takarítani a hűtőt

A házi készítésű szerek hatékonyan megelőzik a különféle baktériumok elszaporodását, illetve a makacs foltok ellen is bevethetjük őket. A hűtő rekeszeit például kitisztíthatjuk kevés vízzel elkevert sütőporral, de az ecetes vagy a citromsavas vizet is nyugodtan kipróbálhatjuk. Ha pedig nincs otthon más, akkor a mosogatószeres víz is megoldást jelent a problémára.

Mivel csak rendszeres tisztítással lehet megelőzni a baktériumok és a penész elszaporodását, valamint a kellemetlen szagok kialakulását, ezért négy-hathetente érdemes alaposabban kitisztítani a hűtőszekrényt. Évente legalább kétszer javasolt a hűtő teljes körű takarítása és a fagyasztótér leolvasztása. A tisztítás során a hűtő hátsó faláról és a zöldségrekeszekről sem szabad megfeledkezni.

Hiába lesz ragyogóan tiszta a hűtőszekrény, az ételek összekeveredett illata könnyen kellemetlen szaggá változhat a zárt térben. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük többféle természetes szert is bevethetünk. Az egyik ilyen a szódabikarbóna, amely egy kis tálkába helyezve magába szívja a szagokat. Emellett a citrom is csodákra képes, ezért rakhatunk a tálkába citromdarabkákat, vagy citromlével átitatott vattapamacsot is. Ha egy kis sót is adunk hozzá, még inkább növeljük a szagtalanító hatást.

Elolvasom a cikket