Elérkezett a növényi sajtok kora

A növényi ételek kifejezett reneszánszukat élik manapság, ennek pedig a jobb tápérték és az egészségre gyakorolt, pozitív hatások mellett azonban a fenntarthatóság is az oka. Van azonban egy olyan étel, amelyet eddig szinte senkinek nem sikerült „élethűen” reprodukálni, ez pedig a sajt.

Ezen próbál meg változtatni egy kanadai cég, amely jelenleg a különböző növényi alapú proteinek egymáshoz való kötődését vizsgálja, amely reményeik szerint egy nyúlós, igazán sajtízű növényi sajthoz vezet majd a jövőben.

Ez egy különösen sarkalatos pont a szakértők szerint, hiszen a növényi alapú ételeket választók java részének proteinforrásként a különböző babfélékhez és a tofuhoz kell fordulniuk, amely egy ponton túl unalmassá is válik.

A fogyasztható termékre még várni kell, azonban a kutatók szerint a végeredmény meg fogja érni, és amennyire lehet, sajtszerű lesz.

Elolvasom a cikket