
A hűtőszekrény alsó fiókja egyáltalán nem ideális a gyümölcsök és zöldségek tárolására. A szakértők szerint erre a polcra a húsok és a halak hűtéséhez van szükség, és ennek jó oka van.
Minden hűtőszekrényt úgy rendeznek be, hogy a leghidegebb rekeszek az alsó rekeszek legyenek. Ezeket nevezik zéró zónának, mert itt a hőmérséklet mindössze 0 Celsius-fok. Ha ezekben tárolja a gyümölcsöket és zöldségeket, azok folyamatosan fagyni fognak, ami negatívan befolyásolja a minőségüket és az eltarthatóságukat.
A gyümölcsök és zöldségek számára jobb, ha a legfelső polcokat használja. Ott nincs túl hideg (5-9 fokkal 0 fok felett), de elég hűvös ahhoz, hogy ezek a termékek ne romoljanak meg.
A középső polcok viszont ideálisak a tejtermékek számára. Az átlaghőmérséklet itt +5 fok. A sajt, a tej, a joghurt és a kefir itt tökéletesen tárolható. A frissen facsart gyümölcslevek szintén jobban tárolhatók a középső szinten.