Milyen hatása lehet a napi zabkásafogyasztásnak?

A doktornő emlékeztetett arra, hogy ezt a terméket már régóta az egyik legelőnyösebb termékként ismerik el az egészségre, különösen, ha a hagyományos recept szerint főzik puhára a teljes kiőrlésű zabot.

A minimális só és olaj hozzáadásával vízben főzött zabpehely ideális választás a diétás és terápiás táplálkozáshoz. Különösen jótékonyan hat a különböző gyomor-bélrendszeri problémákra, és segít megőrizni a fiatalságot, a szépséget és az általános egészséget. Az orvos megjegyzi, hogy a zab tápanyagokban és energiában gazdag, amely önellátó termékké teszi, Goncharova eloszlatta azt a mítoszt, hogy a zabpehely kalciumot szív ki a szervezetből. Szerinte a kalciumhiány fő oka a nemi hormonok, a D-vitamin és a magnézium hiánya. Mivel a lakosság 92 százaléka napfény- és D-vitamin-hiányos, a zabpehelynek nincs negatív hatása a kalciumszintre.

Ami a zabpehely más ételekkel való kombinálását illeti, az orvos azt javasolja, hogy azok számára, akik nem laktózérzékenyek, és erősíteni szeretnének, tejjel főzzék meg. Ha azonban laktózérzékenységben vagy a gyomor és a belek betegségeiben szenved, jobb, ha a zabkását vízzel főzi, kevés minőségi vaj hozzáadásával.

A zabpehely jól illik a szárított gyümölcsökhöz, zöldségekhez, és olyan sovány ételekbe, mint a hagymás, sárgarépás és paprikás zabkása. A szakértő hangsúlyozta, hogy a zabpehely sokoldalúan felhasználható, és különböző ételekkel együtt beilleszthető az étrendbe, így kiváló reggeli étel.

Elolvasom a cikket