
A vörös húsok közé nemcsak a marhahús tartozik, hanem a bárány-, sertés- és kecskehús is. A feldolgozott húsfajták közül pedig a sonka, kolbász, szalámi.
Roxana Ehsani táplálkozási szakértő szerint az emberek egy részének teljes mértékben ki kell zárniuk a vörös húst az étrendjükből.
Magas koleszterinszinttel rendelkező emberek
Az optimális havonta kétszer-háromszor vörös húst fogyasztani. Ebben az esetben válasszon sovány darabokat, és kerülje a sonkát, kolbászt stb.
Szívbetegségben szenvedők
A nagy mennyiségű vöröshús-fogyasztás miatt agyvérzést, szívinfarktust kaphatnak.
Előrehaladott vesebetegségben szenvedők
Nem szabad sok fehérjét tartalmazó ételeket fogyasztaniuk.
A szívbetegség kialakulására hajlamos emberek
Fehérjeforrásként érdemesebb halat, sovány baromfihúst, babot és lencsét választani.