Kiderült, ki nem ehet vörös húst

A vörös húsok közé nemcsak a marhahús tartozik, hanem a bárány-, sertés- és kecskehús is. A feldolgozott húsfajták közül pedig a sonka, kolbász, szalámi.

Roxana Ehsani táplálkozási szakértő szerint az emberek egy részének teljes mértékben ki kell zárniuk a vörös húst az étrendjükből.

Magas koleszterinszinttel rendelkező emberek

Az optimális havonta kétszer-háromszor vörös húst fogyasztani. Ebben az esetben válasszon sovány darabokat, és kerülje a sonkát, kolbászt stb.

Szívbetegségben szenvedők

A nagy mennyiségű vöröshús-fogyasztás miatt agyvérzést, szívinfarktust kaphatnak.

Előrehaladott vesebetegségben szenvedők

Nem szabad sok fehérjét tartalmazó ételeket fogyasztaniuk.

A szívbetegség kialakulására hajlamos emberek

Fehérjeforrásként érdemesebb halat, sovány baromfihúst, babot és lencsét választani.

Elolvasom a cikket