
Bár ez egy természetes öregedési folyamat, aktív életmóddal és az egészségünkre való odafigyeléssel szabályozható és csökkenthető a hatása.
Hogy pontosan mi segíthet a jövőben megbirkózni az esetleges problémákkal, azt az Eat This, Not That című könyvben mesélték el.
Görögdinnye
A hetven év felettiek számára fontos a megfelelő C-vitamin-bevitel biztosítása, mivel segít fenntartani az izomtömeget és a test általános erejét. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok, akiknek alacsony ennek a vitaminnak a szintje, gyengébbek lehetnek, mint azok, akik eleget kapnak belőle. A görögdinnye kiváló C-vitamin-forrás, és remekül kiegészíti étrendjét az egészség megőrzése érdekében, ahogy öregszik.
Brokkoli
A brokkoli nagyszerű vitamin- és ásványi anyagforrás, különösen a C-vitamin, a kalcium és a kollagén, amelyek segítenek a csontok erősítésében. A K-vitamin segíti a vér jobb alvadását, a rostok pedig támogatják az emésztés egészségét. Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően a brokkoli csökkentheti a gyulladást is a szervezetben, támogatva az általános egészséget. Ezért ennek a zöldségnek az étrendbe való beiktatása segíthet a szervezet megerősítésében és az egészség javításában.
Dió
A dió segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet, amely különösen fontos az életkor előrehaladtával. Napi ötven gramm e diófélék fogyasztása segít 4,3 százalékkal csökkenteni az LDL, a „rossz” koleszterint és 6,1 százalékkal a jó koleszterinszint részecskéit, amely jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ezenkívül ezek a diófélék gazdagok omega–3-ban, fehérjékben, rostokban, antioxidánsokban és mikrotápanyagokban, amelyek támogatják a szervezet általános egészségét.
Gránátalmalé
A gránátalmalében található antioxidánsok segítenek a szervezetet károsító szabad gyökök elleni küzdelemben. Az ilyen gyümölcslé csökkenti a stresszt, és ellensúlyozza a környezeti szennyeződéseket, amely szintén segít a szervezet jó formában tartásában. Az idősebb korosztály számára, különösen hetvenéves kor fölött fontos, hogy ezt az italt beépítsük az étrendünkbe a jó egészség megőrzése érdekében.