Csipkebogyóval a rák ellen

Vladimir Bolibok allergológus elmondta, hogy a különféle növényi termékek egészségjavító felhasználásának tudományos bizonyítékai vannak. Az egyik tanulmány szerint egy kémiai elemzés kimutatta, hogy a csipkebogyó 48 anyagot tartalmaz, köztük yaceozidint és cyrsiliolt, valamint a C-vitamin és a béta-karotin, az A-provitamin fő forrása is – írta meg az Iz.ru.

Bolibok megjegyezte, hogy a rákellenes hatás eléréséhez speciális koncentrátumokat kell készíteni. Hangsúlyozta, hogy a csipkebogyó mindenképpen javítja az egészséget.

Hagyományosan forrásban lévő vízzel főzték, forrázták és főzetként itták, ma pedig lekvárt és szörpöt is készítenek belőle.

Tavaly februárban Natalia Gridina táplálkozási szakértő csipkebogyóforrázatot és gyömbérteát ajánlott az immunrendszer erősítésére. Egyéb italok mellett a homoktövisteát és az áfonyalevet is ajánlotta. Ezenkívül a levendulatea segít megnyugodni egy nehéz nap után, enyhíti a felgyülemlett fáradtságot, és normalizálja az alvást.

Elolvasom a cikket